Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A 3 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz, ha vastagszálú hajad van

ÍGY LESZ A VASTAGSZÁLÚ HAJADBÓL IRIGYLÉSRE MÉLTÓ KORONA

PEDIG MINDEN ADOTTSÁGOD MEGVAN HOZZÁ, HOGY RAGYOGJ!

Ha vastagszálú hajad van, biztosan érezted már úgy, hogy egyszerre áldás és átok, amit viselned kell. Tény, hogy az ilyen hajtípus ápolása több figyelmet és időt követel, ugyanakkor azzal sem érdemes vitatkozni, hogy a tincseid az egyik leghálásabbak a törődéssel szemben. Mindjárt azt is megtudod, miért.

A vastagszálú haj jellemzői

Vastagszálú hajról akkor beszélünk, ha a fejbőr egy négyzetcentiméterére, akár a szélesség, akár a tüszőszám miatt sok hajszál jut. A hajszálaknak három rétege van: a kéreg, a kutikula és a velő. A vastag haj teltebb, dúsabb benyomást kelt, ennek köszönhetően látványosabb hajviselési stílusok (pl.: fonások vagy kontyok) alakíthatók ki belőle, ráadásul nagyobb az ellenállása a hővel szemben és sokkal kevésbé hajlamos a töredezésre. Mondhatni ez a legerősebb hajszerkezet, de amennyi előnnyel bír, legalább ugyanannyi nehézséget is tud okozni viselőjének. Alacsony porozitása miatt sokkal nehezebben hidratálható, mivel a hatóanyagok kevésbé tudnak felszívódni a hajszálakban. Nem megfelelő minőségű kondicionáló használata esetén akár még tapintásra is sokáig úgy érezheted, hogy a tincseiden megül a termék. Sűrűsége miatt pedig hajszárítóval is lassabban szárad, mint a vékonyszálú haj. Megfelelő ápolás híján vagy párás, nyirkos időben a vastag szálak könnyedén égnek állnak, sprőd jelenséget produkálva, így ha nem fordítasz elég időt az ápolására, egy-egy „badhairday” napon simán elmehetnél Hermione Granger (Harry Potter) dublőrének…  smiley

A három leggyakrabban elkövetett hiba, amit a vastagszálú hajaddal tehetsz:

  • NEM SZÁNSZ RÁ IDŐT.

  • NEM MEGFELELŐEN HIDRATÁLOD.

  • NEM VESZED FIGYELEMBE A POROZITÁSÁT.

Tippek a dús haj hatékony ápolására

Teljesen érthető, ha egy fárasztó nap után nincs kedved hosszú ideig pepecselni a fürdőszobában, de ahhoz, hogy a hajad hosszú távon könnyen kezelhető legyen (és a hajápolásba fektetett idő végül megtérüljön), érdemes professzionálisan megközelíteni ennek a hajtípusnak is a kezelését.

Hajmosáskor mindig használj kondicionálót. A vastag hajra különösen ajánlott a leave-in, azaz nem kiöblítendő kondicionáló, mert a kondicionálók ezen típusa hatékonyabban be tud szívódni a hajszálakba, megőrizve annak nedvességtartalmát.
A legintenzívebb hidratálás számodra, ha minden héten egyszer használsz intenzív ápolást adó hajmaszkot, ami még hatékonyabban kifejti hatását, ha speciális, vezeték nélküli melegíthető hajsapkával segítesz a hatóanyagoknak bejutni a kutikula rétegbe. Ne aggódj, a hidratálók nem fogják zsírosítani a fejbőrödet, mert ilyen hajtípusnál általában a fejbőr is normál vagy száraz, ezért nem kell miattuk többször hajat mosnod a kelleténél!

Tuti tipp: ha fejbőr problémád van (korpásodás, érzékenység, kipirosodás stb.) még jót is teszel vele, ha a hajmaszkból egy keveset juttatsz a fejbőrödre is.

Tedd a mindennapok részévé a hajszérum használatát, mert ez segít, hogy a tincseid fényesek maradjanak, és a rakoncátlan, szálló hajszálakat is a helyükön tartja. Meleglevegős formázás előtt pedig permetezz hajformázó folyadékot a hajkoronádra, mert nagy segítségedre lesz a dús hajkoronád volumenének csökkentésében és simábbá is teszi a hajad felületét, miközben jelentősen le fogja csökkenteni a hajszárítással töltött idődet is!

A nap folyamán fésüld át többször is a hajad nagyobb fogú bontófésűvel. Viszont igyekezz messziről kerülni a hagyományos hajkeféket, mivel ezek rengeteg hajszálat kihúznak, kócolnak és bele is ragadhatnak a frizurádba! Ha pedig fazonváltáson gondolkodsz, a lépcsőzetes vágást érdemes kipróbálnod, ez szellősebbé, mozgalmasabbá teszi a dús és vastag tincseket.

Nem tudod pontosan, hogy melyik hajtípusba tartozol?
Töltsd ki 
ingyenes hajtípus tesztünket, hogy a megfelelő termékeket építhesd be a hajápolási rutinodba!

Kipróbáltad és beváltak a tippjeink?
Küldj nekünk egy előtte-utána fotót a hajadról,
mi pedig megajándékozunk egy 1 hetes Sense leave-in kondicionálóval!

Az oldal tetejére