Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÁLDÁS VAGY ÁTOK A VÉKONYSZÁLÚ HAJ?

IDEJE MEGSZERETNED A VÉKONYSZÁLÚ FRIZURÁD

HA JÓL BÁNSZ VELE, NEKED IS LEHET EGY CSODAFEGYVERED

Induláskor végre elégedett vagy a frizuráddal, de mire beérsz a munkahelyedre vagy a suliba, a hajad ismét lapos, a volumenét pedig jóllehet, még a lépcsőházban elvesztette?

Üdvözlünk a vékonyszálú hajúak klubjában!  indecision

Ne aggódj, mert én is ide tartozom! Ezért nagyon át tudom érezni a helyzeted! Évekig utáltam a hajam és sokszor éreztem azt, hogy kezelhetetlen.
Persze a helyzet korántsem annyira menthetetlen, mint hinnéd!
Tudom is rá a megoldást! Eláruljam?

Kezdjük azzal, hogy mi jellemzi leginkább ezt a hajtípust:

A vékonyszálú haj jellemzői

Vékonyszálú haj esetén egy szál átmérője igen kicsi, mindössze 0,02-0,05 mm, szemben a 0,05-0,08 mm átmérőjű normál hajszállal. Ha az ujjaid közé veszed, úgy érezheted, mintha nem is lenne ott semmi.

Az ilyen hajtípus a melegben, az UV és egyéb környezeti hatások miatt hajlamosabb az elvékonyodásra, télen viszont a töredezettség és a könnyebb sérülékenység okozhat fejtörést.
A vékonyszálú haj általában kisebb volumennel is párosul, vagyis a töveknél lelapul, emiatt könnyebben zsírosodhat. Ebből a szempontból valóságos átoknak tűnhet a hajkoronád, de ugyanakkor be kell látnod, hogy egyben áldás is, mivel gyorsabban szárítható és formázható, magas porozitása révén pedig a hajápolás is kevesebb ideig tart, hiszen a termékeket hamarabb és jobban magukba szívják a hajszálak.

ITT VAN TEHÁT AZ 5 LEGJOBB TIPPEM VÉKONYSZÁLÚ HAJRA:

#1 A vékonyszálú haj általában magas vagy normál porozitású, tehát a hajszálak hatékonyabban dolgozzák fel a különböző hajápolókat. Samponozásnál koncentrálj a haj gyökereire, és ne tenyérrel, hanem az ujjbegyeiddel masszírozd finoman a töveket, mert ezzel nem csak megtisztítod, hanem fel is pezsdíted a fejbőröd vérkeringését. Minden második mosásnál használj hajerősítő hajmaszkot, amivel erősítheted a hajad szerkezetét és megelőzheted a hajtörést is. Ha növeszteni is szeretnéd a hajad, nyugodtan tehetsz belőle a fejbőrödre is, mert a kiemelt összetevői révén (biotin, keratin) segíti a hajnövekedést is. A mennyiséget viszont soha ne vidd túlzásba, és alaposan mosd ki a hajadból, hogy ne nehezítse el.

#2 Kerüld a vizes haj dörzsölését, kifésülését és a forró levegős hajformázást!
Ezek ugyanis a legnagyobb ellenségei a vékonyszálú hajnak, mert rásegítenek a hajtörésre. Javasoljuk a vizes hajból a nevességet törölközővel csak felitatni, majd pár csepp professzionális, ápoló hatású 
hajformázó folyadékot tenni rá és csak ezután kifésülni, mert ez a gubancmentes megoldás. Majd langyos levegővel vagy magától hagyni száradni a hajad, amíg már csak nyirkos és csak ezután hajformázás céllal megszárítani meleg levegővel.  

#3 A frissítő hajvég vágás igazi megkönnyebbülés a vékonyszálú haj számára! 
A hajvégek hajlamosak az elvékonyodásra és könnyebben is törnek, ezért ha nem fordítasz rá kellő figyelmet, hamar bekövetkezhet a szerkezeti sérülés. Éppen ezért rendszeresen vágass a végekből, megelőzésként pedig mindenképp használj 
hajvégápolót! Ami a fazont illeti, ne válassz olyan frizurát, ami váll alatt fokozatos, mert ez optikailag még ritkábbnak mutatja a hajat, és a hosszú egyenes haj sem a legelőnyösebb viselet! Próbálj ki inkább egy, az arc körvonalánál tépett stílust, vagy a sztárok körében is népszerű függöny frufrut, esetleg egy vagány bobot vagy long-bobot laza, természetes hullámokkal!

#4 A kémiai kezelések, mint a hajfestés sem a barátaid.
Tény, hogy a hajfestés roncsolja a haj egészséges szerkezetét, de azt talán eddig nem tudtad, hogy az extrém színek, mint a platina szőke vagy ébenfekete, a fényben még vékonyabbnak láttatják a hajat, ahogy a teljesen sima kutikula is sokkal laposabbnak tűnik. Részesítsd előnyben inkább a természetes loknikat, és ha új színt próbálnál, tedd azt hajszínezővel, mert az fizikai folyamat, szemben a károsabb kémiaival, a festéssel!

#5 Fokozottan kell figyelned a fizikai sérülésekre!
Mivel a vékonyszálú haj igencsak fogékony a törésre és az elvékonyodásra, nem hagyhatod, hogy a táska pántja, a biztonsági öv szíja, a párnád vagy a szövetkabátod dörzsölje és kibolyhosítsa a tincseidet.

Ha vékonyszálú hajad van, próbáld ki mind az 5 tippet!
Meg fogod Te is tapasztalni, hogy a hajad már pár hét után jobb állapotban van, mint most.

Előző hírlevelünkben a vastagszálú hajat vettük górcső alá (ha nem olvastad, itt megteheted), ezen a héten pedig a vékonyszálú haj volt a témánk. Ha nem tudod, melyik típusba tartozol, ingyenes hajtípus tesztünk segítségedre lesz a meghatározásban.

Az oldal tetejére