Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

HAJHULLÁSTÓL SZENVEDSZ?

10 PONTOS CSELEKVÉSI TERV, AMI SEGÍT A HAJHULLÁS MEGSZÜNTETÉSÉBEN!

Ijesztő mennyiségű haj marad a kezedben hajmosáskor?

Akkor sem lettél nyugodtabb, mikor megláttad, mennyi hajszál maradt fésülködés után a hajkefédben?

NE IJEDJ MEG, INKÁBB CSELEKEDJ  yes

A hajunk állapota gyakran elárulja, hogy éppen milyen testi és lelki állapotban vagyunk. Ha intenzívebben el kezd hullani a hajunk, általában megijedünk, mert tudjuk, hogy az jelzés értékű és cselekednünk kell, hogy a hajhullást megállítsuk. Ha éppen növesztjük a hajunkat vagy egyébként is kevés hajunk van és minden vágyunk a dúsabb hajkorona, akkor a hajhullás megjelenése még nagyobb bosszúságra adhat okot.

Mégis mit tudunk tenni ilyenkor kétségbeesés helyett?

Cselekvési terv hajhullás esetén a tudatos hajápolás jegyében:

 1. Nyugodjunk meg és higgadtan tartsunk önvizsgálatot. Biztosan nem reagáljuk túl? Az átlagosan napi 100-120 hajszál elvesztése teljesen normális jelenség, mivel a hajszálak életciklusa egymástól teljesen eltérő. Egy átlagos hajszál 5-7 évet él. Ennek a folyamatnak a természetes vége pedig a hajszálak különböző ütemű kihullása, amit felváltanak majd az újonnan fejlődő hajszálak.

 2. Az is teljesen normális, ha a nagyobb mértékű hajhullást ősszel vagy tavasszal tapasztaljuk, mert a hajunk évszakváltáskor intenzívebben cserélődik (kb.10-15%) a környezeti hatások által.

 3. Menjünk biztosra! Valóban hajhullásról van szó vagy részben inkább hajtörésről? Egyszerűen meg tudunk erről bizonyosodni, ugyanis csak meg kell nézzük a kihullott hajszálak végeit. Azok a hajszálak származnak hajhullásból, melyek végén van szőrtüsző. Aminek nincs a végén és rövidebb is, az hajtörést jelent.

 4. A női hajhullást jellemzően a stressz, vitaminhiány, rossz táplálkozás, gyulladás a szervezetben, láz, hormonváltozás, terhesség okozza. Ezeket érdemes egymás után kizárni, hogy mielőbb lépéseket tehessünk a kiváltó ok megszüntetésére.

 5. Elengedhetetlen a megfelelő hajápolási rutin. Aranyszabály, hogy a sampont a fejbőrünk tisztítására, a kondicionálót pedig a hajunk ápolására használjuk. Nem javasolt a túl gyakori (akár minden nap) vagy a túl ritka (1,5-2 hetente) hajmosás sem. Előbbi károsíthatja a fejbőr természetes védőrétegét (hajhullást okozhat) és szárítja a hajat (hajtörést eredményezhet), míg az utóbbi a tisztítás hiánya miatt a fejbőr oxigénellátottságát csökkenti (hajhullás lehet az oka).

 6. Hajhullás esetén mindenképp ajánlott a fejbőr állapotvizsgálatára nagy hangsúlyt fektetni és annak megfelelő sampont választani, ami lehet: sampon száraz, érzékeny (vörös, viszkető) fejbőrre, száraz, korpás (száraz vagy zsíros) fejbőrre, normál vagy zsírosodásra hajlamos fejbőrre.
  Súlyos, kifejezetten kóros esetben ne kezdj el hajápolókkal kísérletezni, helyette látogass el a bőrgyógyászhoz, mert előfordulhat, hogy gyógyszeres kezelés és speciális hajterápiára van szükséged, amit nem tudsz magadnak otthon elvégezni.

 7. Minden más esetben a legjobb választás a fejbőr típusának megfelelő professzionális hajápolás, mert sokkal hatékonyabb megoldás a bennük lévő akár 80%-kal magasabb hatóanyag tartalom miatt, mint a normál hajápolóké.

 8. Kerülj el minden olyan tevékenységet, ami sokkolóan hathat a fejbőrödre, mint a túl hideg (télen sapka nélküli állapot) vagy a túl meleg (forró víz, forró levegős hajszárítás), a haj durva törlése/dörzsölése, túl gyakori és hajat húzó fésülködés, szoros copf stb.

 9. Végezz egy intenzíven regeneráló hajmaszk kúrát és a hajmaszkot ez idő alatt a fejbőrödre is tedd rá, hogy csökkentse a gyulladást. A megfelelő regeneráló szett komplex megoldást nyújt hajhullás ellen. A sampon (1.lépés) kíméletesen tisztítja az érzékeny fejbőrt, a hajmaszk a legmélyebbre hatva intenzíven regenerál, míg a kondicionáló a hajszálak felületi ápolásáért felel. A legvégén pedig ajánlott egy magas minőségű hajszérumot használni.

 10. Érdemes a hajhullást egyszerre kezelni kívülről az imént említett regeneráló hajkúrával és belülről nagy dózisú kollagénnel a hajhagymák újraélesztése érdekében, hogy ez által a hajhullás csökkenjen, a hajszálak pedig erősödjenek.

Minta otthoni hajápolási rutin hajhullásra:

ANTI-HAIR LOSS szett SZÁRAZ/ÉRZÉKENY fejbőrre

 1. SENSE hajmegújító sampon: hajmosás 2× egymás után

 2. Sense hajmegújító hajmaszk 500 g (nagy kiszerelés, akár 4-5 hónapra elegendő mennyiség) 10-15 perces hatóidő után mossuk le

 3. SENSE hajmegújító kondicionáló: pár perc után alaposan öblítsük ki

 4. MACADAMIA hajszérum: hajszárítás végén és minden nap használva

Az oldal tetejére