Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tényleg mumus a hajvágás?

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A HAJVÁGÁSRÓL

KÉSZEN ÁLLSZ EGY FRISSÍTŐ HAJVÉGVÁGÁSRA?

Egy frissítő hajvégvágás nem csak esztétikai szempontból jelentős, hanem számos további rejtett előnye révén hozzájárul a mentális és fizikai egészséghez. Ha eddig ódzkodtál az ollótól, olvass tovább, és garantáljuk, hogy a levelünk végére megváltozik a hozzáállásod a hajvágásról!

TÉNYEK

1. A rendszeres hajvágás javítja a mentális egészséget

A hajvágás egyik legfontosabb előnye a nagyobb önbizalom, hiszen egy jó frizurával szebbnek és igényesebbnek tűnhetünk, ezt pedig a környezetünk sem hagyja szó nélkül. A rendszeres hajvágás másik pozitív hatása a stressz és a szorongás csökkentése. Ha jól nézünk ki, akkor jobban érezzük magunkat, ami pedig egyenesen arányos a stressz szint csökkenésével.

2. Számos fizikai előnnyel is bír

A rendszeres vágás és formázás elősegíti a fejbőr jobb keringését is, ami azt jelenti, hogy teltebb és fényesebb hajvégeket kapunk, ami kevésbé lesz hajlamos a töredezésre. Ezen kívül a frissítő hajvégvágás segíthet csökkenteni a hőformázásból és rossz hajápolási szokásból származó hajkárokat (mint például szálkás, kiszáradt, sprőd hajvég, hajtörés). Ezek a fizikai előnyök együttesen eredményeznek egészséges, fényes és ápolt frizurát.

Milyen gyakran érdemes hajat vágatni?

A frissítő hajvégvágás időpontja (tehát nem a fazonváltás miatti vágás) több tényezőtől is függ, ilyen például: a haj hossza, a haj típusa és állapota, illetve a haj kitettsége hőnek, festésnek, egyéb kémiai kezelésnek, stb.

Hosszú haj esetén javasolt 8-10 hetente,
míg rövid vagy félhosszú hajjal valamivel gyakrabban, kb. 6-8 hetente érdemes meglátogatni a fodrászt.
Amennyiben te is növeszted a hajad, az egészséges hajvégekért 10-12 hetente iktass be néhány centinyi vágást!

Sérült, igénybe vett frizura esetén pedig ne halogasd, mert azzal csak fokozódik a hajszálaid töredezettsége és később még többet kényszerülsz majd vágatni a hajadból!

3. A szép haj kevesebb impulzusvásárlásra késztet

Törött, sprőd, durva tapintású a hajad? Ha tapasztalsz vagy tapasztaltál már valaha ilyesmit, azt is észrevehetted, hogy ilyenkor hajlamosabb vagy az impulzusvásárlásra azért, hogy találj végre valami hatékony „gyógymódot”. Ilyenkor a reklámok, a barátnői/baráti ajánlások nagyobb befolyásoló hatással bírnak. Egészséges haj esetén viszont a tudatos fogyasztó lép előtérbe, aki nem ken rá mindent a hajára.
Tudtad, hogy ha professzionális hajápolókba fektetsz, azzal meghosszabbítod a frizurád élettartamát, sőt hosszú távon a pénztárcádnak is kedvezel?

Ráadásul most nyári szuper kedvezményekkel szerezheted be a 7+1 fő hajtípushoz illő szetteketmelyek mindegyike hatékonyan egymásra épülve, komplex módon támogatja a szép, élettel teli és egészséges haj megjelenését!

Nem tudod, mire van szüksége a hajadnak?
Töltsd ki ingyenes hajállapot
 és hajtípus tesztünket,
melyek segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában!

TÉVHITEK

A számos tény mellett azonban néhány tévhit is kering a köztudatban a hajvágást illetően…

1. A hajvégvágás gyorsítja a hajnövekedést

haj növekedése a gyökereknél történik, nem a végeken, ezért az nincs is hatással a tüszők működésére. Mindazonáltal, bár a rendszeres hajvágás nem befolyásolja annak növekedését, tagadhatatlan, hogy segít a haj általános megjelenésében.

2. A töredezett hajvégek helyreállíthatók

Ez nem több egyszerű marketingszlogennél, mivel az ugyan igaz, hogy professzionális hajápolókkal javítható a töredezett hajvégek állapota,
a teljesen elhalt végeket már semmi nem mentheti meg az ollón kívül.
Ha ez viszont elmarad, a hajszál tovább törhet, még súlyosabb károkat okozva.

Neked milyen tapasztalataid vannak a hajvágás terén?
Oszd meg velünk!

Az oldal tetejére