Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A hajad az a korona, amit sosem veszel le!

Mit is jelent pontosan a professzionális hajápolás?

A professzionális hajápoló termékek azok, amelyekre a fodrásziparban dolgozók naponta használnak a munkájuk során. Ezeket szalonokban, szaküzletekben és webshopokban tudod beszerezni. Bár drágábbak, mint a drogériás társaik, a valóság az, hogy hatóanyagaik révén koncentráltabbak, ezért sokkal kevesebb kell belőlük, így nem csak minőséget kapsz általuk, hanem arányaiban kedvezőbb hajápolási megoldást is.

A professzionális hajápolók nagy mennyiségben tartalmaznak magas minőségű összetevőket olyan vitaminokból, olajokból és ásványi anyagokból, amik túl drágák ahhoz, hogy a drogériák polcaira kerüljenek. Ezért utóbbiakban vagy csak kis mennyiségben vannak jelen, vagy pótolják őket valamilyen alacsony minőségű adalékanyaggal. Ezek néhány napig ugyan fényessé teszik a hajat, de tartós használat mellett, szerkezetileg károsítják a tincseket. A drogériás hajbalzsamokban és pakolásokban nagy százalékában előforduló, vízben nem oldódó szilikon például vízálló réteggel vonja be a hajat, amivel közel sem őriz meg annyi nedvességtartalmat, mint amennyi hasznos tápanyagot kizár. Ismételt használata esetén vastag szilikonréteg rakódik le a hajon, ami a rendszeres használat után töredezettséghez, fénytelenséghez és szárazsághoz vezet. Ez az oka annak, hogy sokan csalódnak a bolti hajápolókban (tisztelet a kivételnek!)

A professzionális hajápolók ezzel szemben vagy szilikonmentesek, vagy a vízben oldódó szilikonokat (abból is keveset) preferálják, amiket egyszerűen lemoshatsz a hajmosáskor. A drogériás samponok is hagynak maguk után kivetnivalót, mivel többségük allergizáló parabént, valamint színezéket és sókat is tartalmazhatnak. Ezek a professzionális termékekben kíméletes alternatívákkal (illóolajok, növényi alkohol, E-vitamin, stb.) vannak helyettesítve, vagy minimális mennyiségben (0,01-0,3%) fordulnak elő. De ha abszolút biztosra mennél, válaszd inkább a sómentes, színezékmentes és parabénmentes professzionális változatot!

A festett haj is a minőséget szereti

A drogériás sampon mellett túl hamar veszít telítettségéből a festett hajszíned? Ennek oka a nátrium-klorid lehet, ami károsító hatása mellett, felgyorsítja a hajszín fakulását, ráadásul ahhoz, hogy a festett hajszíned minél tartósabb legyen, természetes 5.0 pH-jú, kímélő sampont érdemes használnod. A professzionális hajápolásban gyakorlatilag semmilyen keresnivalója nincs a nátrium-kloridnak, de akkor vajon miért olyan gyakori a drogériás produktumokban? El kell szomorítsunk, csupán a sűrítés és a jobb habzás érdekében kerül a samponokba.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolási tippek
Az oldal tetejére