Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ROZMARING OLAJ

TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK:
A Vitaker termékek számos természetes összetevőt tartalmaznak, így haja valóban megkapja a szakértő gondoskodást. Többek között:

ROZMARING OLAJ

A ROZMARING OLAJ AZ EGYIK LEGJOBB DOLOG, AMI A HAJADDAL TÖRTÉNHET!

A közösségi médiában mostanában igen felkapottak a rozmaring olajról, pontosabban annak hajnövesztő hatásáról szóló videók, mutatjuk milyen jótékony hatásai vannak a rozmaring olajnak a hajápolásban.

A hajhullás egy sokakat érintő probléma, amelyre nagyon nehéz tartós megoldást találni. Egyes tanulmányok szerint a rozmaringolaj elősegíti a hajnövekedést, ápolja a fejbőrt, nem mellesleg aknék ellen is hatásos lehet. Ez már csak azért is jó hír, mivel 50 éves korukra a nők fele, míg a férfiak 85 százaléka jelentős mennyiségű hajhullást tapasztal. És bár száz százalékos bizonysággal nem állíthatjuk, hogy mindenkinél egyformán hatásos, természetes hatóanyagai miatt azonban érdemes esélyt adni neki.

A rozmaring olaj kiváló a hajhullás természetes kezelésére, illetve a hajnövekedés elősegítésére, mindemellett a haj regenerációjában is nagy szerepe van. Megszünteti továbbá a haj elvékonyodását, vagyis erősíti a hajat.

A rozmaring illóolaját a növényből nyerik, és rengeteg szépségápolási- és különösen hajápoló - termék népszerű összetevője, így a Vitaker számos hajápoló ternékei is tartalmaznak rozmaring olajat. Merthogy a bőrgyógyászok szerint a rozmaringkivonat csillapíthatja a fejbőr viszketését, javíthatja a vérkeringést, ezáltal a hajhagymák állapotát is. Továbbá gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, így megszünteti a lerakódást, erős antioxidánstartalmának köszönhetően pedig védi a hajat a külső környezeti károktól.

A férfiak kopaszodása a hajhullás egyik formája, amely akkor fordul elő, amikor a tesztoszteron mellékterméke, az úgynevezett dihidrotesztoszteron (DHT) megtámadja a hajhagymákat. A férfiak és a nők is termelnek tesztoszteront, előbbiek jellemzően nagyobb mennyiségben, így náluk gyakrabban, korábbi életkorban és kiterjedtebben jelentkezhet a hajhullás.

A rozmaringolaj segíthet az ilyen típusú hajhulláson.

Egy 2015-ös tanulmány szerzői összehasonlították a rozmaringolajat a minoxidillal, egy népszerű hajnövesztő kezeléssel. A DHT-val összefüggő hajhullásban szenvedőket két csoportra osztották, akik hat hónapig rozmaringolajat vagy minoxidilt kaptak. A harmadik hónap végére egyik csoportnak sem volt több haja, a hatodik hónapra azonban mindkettőben jelentős hajnövekedést tapasztaltak. A rozmaringolajjal kezelt csoportban jobban nőt a haj, mint a minoxidilos csoportban, de statisztikailag nem volt szignifikáns a különbség. Ez az eredmény tehát arra utal, hogy a rozmaring kivonata elősegítheti a hajnövekedést, de csak hosszú távon. Ugyanebben a vizsgálatban fejbőrviszketést gyakrabban tapasztaltak a minoxidilt kapó csoportban, így a rozmaringolaj jobb választás lehet az allergiával vagy bőrirritációval küzdőknek.

Egy kis számú kutatás eredménye azt sugallja, hogy a rozmaring olaja a hajhullás egyéb formáit is visszafordíthatja. Egyes tanulmányok, köztük egy 2017-ben publikált ugyanis azt találta, hogy az olaj elpusztíthat néhány gombát és baktériumot. Tehát, ha a hajhullás fertőzés vagy egészségtelen fejbőr miatt következik be, a rozmaringolaj segíthet. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy helyettesítheti a bőrgyógyász által felírt kezeléseket.

Az alopecia egy autoimmun betegség, amely hajhullást okozhat. Egy 1998-ban végzett kutatás a rozmaringolajos aromaterápia hatását vizsgálta a betegségben szenvedőkre. A résztvevők mintegy 44 százalékánál javult a haj állapota a természetes hajápoló hét hónapon keresztüli használatával, szemben azzal a 15 százalékkal, akik nem kaptak ilyen kezelést.

A rozmaringolaj minden hajtípusra jótékony hatású: hozzájárul az egészséges hajhagymákhoz, és megakadályozza a további károsodásikat. És bár a hajvégekre is felvihető, célszerű a fejbőrbe dolgozni a természetes szert. Keverjünk össze néhány cseppet bármilyen hordozóolajjal, például argán- vagy édesmandulaolajjal, és masszírozzuk bele a fejbőrünkbe, várjunk húsz percet, majd mossuk le. A Vitaker hajápoló termékek széles skálájában megtalálható a rozmaring olaj és más természetes összetevők, valamint vitaminok.

Ha nem tudod pontosan milyen a hajtípusod vagy milyen termékek használata lenne javasolt neked, tölsd ki INGYENES HAJÁLLAPOT TESZTünket. A 7+1 FŐ HAJTÍPUS SZERINTI SZETTEKben megtalálod a hajtípusodnak szakértőink által gondosan összeállított hajápolási csomagot.

A Vitaker termékek hatékonyságának alapja a természetes összetevők alkalmazása. AZ EREDMÉNYEK MÁR AZ ELSŐ HASZNÁLAT UTÁN ÉRZÉKELHETŐK. MEG FOGSZ LEPŐDNI! Fedezzd fel te is! 

Tekintsd meg a keratinban és vitaminokban gazdag Vitaker termékek széles választékát!

Az oldal tetejére