Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PANTHENOL

VITAMINOK:
Amit érdemes tudni a keratinról és néhány - a haj számára nélkülözhetetlen - vitaminról:

PANTHENOL

A panthenol egy természetes eredetű forrásból kinyerhető anyag, amely színtelen, majdnem szagtalan és viszkózus tulajdonságú. Különlegessége, hogy a B5 vitamin, vagy másnéven pantoténsav provitaminja, azaz előanyaga, amely elengedhetetlen a bőr egészséges működéséhez.

Biológiailag aktív formája a D-panthenol, azaz dexpanthenol, ami a kémiai szerkezetét jelöli. A panthenol a bőrbe jutva vizet gyűjt maga köré (ennek köszönhető a hidratáló hatása), majd pantoténsav lesz belőle. A panthenol, mivel a bőrben is megtalálható, csak nagyon ritka esetben okoz irritációt, ezért hipoallergénnek tekinthető.

A panthenol egyik fontos tulajdonsága hidratáló hatása, de nem ez a fő indok, amiért ennyire kedvelt összetevő. Sokkal lényegesebb, hogy szükséges a koenzim-A molekula előállításához, amely olyan fontos folyamatokért felelős, mint például a bőr energiatermelése, a hajszerkezet megerősítése.

B5 Provitamin, ami a B vitamin előfutára, amely amint a bőrbe jut, gyorsan pantoténsavvá alakul, amely fontos szerepet játszik a sejtek és szövetek aktivitásában. A hajápoló készítményekben használva javítja, megerősíti a haj szerkezetét, kisimítja a hajszálakat, használatával a haj könnyen fésülhetővé válik. Könnyedén a keratin felületére tapad és bevonja, fokozottabb csillogást kölcsönöz. A bőrbe jutva segíti elő a sejtek és szövetek aktivitását.

A panthenol beépül a hajszálak belsejébe és hatással van a hajhagymákra is. Egyenletessé, fényessé teszi a hajszálakat, megakadályozza a hajhullást. Az egészséges haj könnyen fésülhető és rugalmas, amit a D-Panthenol vízmegkötő tulajdonságának köszönhet.

A haj a fej koronája, folyamatosan ki van téve a környezeti hatásoknak. Egész évben megfelelő gondoskodást igényel, amit megfelelő hajápolószerek használatával érhet el. D-Panthenol tartalmú samponokkal, hajmaszkokkal, balzsamokkal és hajkrémekkel nem lőhet mellé. A panthenol beépül a hajszálak belsejébe és hatással van a hajhagymákra is. Egyenletessé, fényessé teszi a hajszálakat, megakadályozza a hajhullást. Az egészséges haj könnyen fésülhető és rugalmas, amit a D-Panthenol vízmegkötő tulajdonságának köszönhet. Késlelteti a haj őszülését. Teljesen természetes vitamin, ezért nem okoz irritációt, allergiát.

Ha nem tudod pontosan milyen a hajtípusod vagy milyen termékek használata lenne javasolt neked, tölsd ki INGYENES HAJÁLLAPOT TESZTünket. A 7+1 FŐ HAJTÍPUS SZERINTI SZETTEKben megtalálod a hajtípusodnak szakértőink által gondosan összeállított hajápolási csomagot.

A Vitaker termékek hatékonyságának alapja a természetes összetevők alkalmazása. AZ EREDMÉNYEK MÁR AZ ELSŐ HASZNÁLAT UTÁN ÉRZÉKELHETŐK. MEG FOGSZ LEPŐDNI! Fedezzd fel te is! 

Tekintsd meg a keratinban és vitaminokban gazdag Vitaker termékek széles választékát!

Az oldal tetejére