Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AZ IDEI NYÁR LEGNAGYOBB KIHÍVÁSAI... ÉS AZOK MEGOLDÁSAI 

Vitaker London | Hungary

MI OKOZZA AZ IDEI NYÁR LEGNAGYOBB KIHÍVÁSAIT

EGYÉRTELMŰEN A TARTÓS SZÁRAZSÁG

Idén nyáron fontosabb a hajápolásban a tudatosság, mint bármikor máskor ahhoz, hogy a hajad olyan fényes és selymes legyen, mint a minket követő és a tanácsainkat rendszeresen megfogadó Klaunak (lásd fenti GIF).  blush

Mostanra már biztosan észrevetted, hogy a hajad idén nyáron sokkal nehezebb jól karban tartani, mint az ezt megelőző évszakokban. Mostanáig a napsütéses órák száma jelentősen meghaladja az előző évek hasonló időszakait. Az idei rendkívül száraz nyár olyan igénybevételeknek teszi ki a hajunkat is, amire ha nem figyelünk oda, ősszel sok bajunk lehet.
Az alábbi tanácsaink kipróbált, általunk is rendszeresen alkalmazott módszerek, melyek eredménye garantált, főleg ha az Vitaker London termékek alkalmazásával történik.

Melyek az idei rendkívül száraz nyár legjellemzőbb hajproblémái?

1. HAJSZÁRAZSÁG
Talán ez az idei nyár legjellemzőbb, sokak által leginkább tapasztalt hajprobléma. Vegyük komolyan és napi szinten figyeljünk oda a kezelésére/megszüntetésére, mert az ősszel jelentkező töredezettség és hajhullás hátterében a kezeletlen nyári hajszárazság a leggyakoribb ok.

Mi ennek a legegyszerűbb módja?
A reggeli mosakodási rutinunkba vezessük be a hajunk napi szintű hidratálását és hővédelmét. Csupán 1-2 perc az egész, de így biztosan megelőzzük a későbbi hajkárosodást.

Mit használjunk száraz hajon, napi szinten reggelente, erre a célra?
A legjobb választás a napi szintű hidratálásra/táplálásra a 
SENSE KONDICIONÁLÓ LEAVE-IN FORMULA vagy a MACADAMIA HAJSZÉRUM.

Ha úgy érzed, hogy a hajad már annyira száraz, hogy nem elegendő a napi reggeli rutin, akkor érdemes alkalmazni a TUTI MÓDSZERT: reggeli rutinként a SENSE KONDICIONÁLÓ LEAVE-IN FORMULA-t, majd esti rutinként a MACADAMIA HAJSZÉRUM-ot használva. Ez a kombináció biztosan lényegesen, érezhetően és látványosan javítani fogja a hajad száraz állapotát.

2. SZÖSZÖS, KÖNNYEN GUBANCOLÓDÓ, KEZELHETETLEN HAJ

Ha azt tapasztalod, hogy a hajad nyárra teljesen kezelhetetlenné, kócossá és szöszössé vált, az sajnos annak a jele, hogy jelentősen alultáplált, dehidratált. Ez az állapot leggyakrabban az elvékonyodott, festett haj esetén fordul elő, de más hajtípusok és hajállapot esetében is gyakori jelenség.
Erre a legjobb módszer, ha maximum heti 1-szer mosod meg a hajad, viszont akkor gondoskodsz a magas szintű, minőségi ápolásról, táplálásról és hidratálásról.

Miért mossunk minél ritkábban, lehetőleg csak heti 1-szer hajat?
Mert a gyakori hajmosás és hajszárítás csak még szárazabbá teszi a hajunkat.

A legjobb, amit tehetünk, ha ritkán mosunk hajat, akkor viszont minőségi hajápolási rutint követve, majd a többi napon a száraz hajunkat ápoljuk úgy, ahogy azt az előző pontban részleteztük.

Mi a legjobban tápláló nyári hajápolási rutin?
Ebben a sorrendben alkalmazva, minőségi hajápolókat használva a következő:

TÁPLÁLÓ ÉS INTENZÍVEN HIDRATÁLÓ NYÁRI HAJÁPOLÁSI RUTIN

1. lépés: Samponozás 2-szer (fejbőr típus szerinti samponnal)

2. lépés: Tápláló és hidratáló hajmaszk 10-15 perce (NAGYON FONTOS)

3. lépés: Kondicionálás, majd alapos öblítés (direkt a hajmaszk után)

4. lépés: Hajszárítás meleg (nem hideg és nem forró) levegővel szál irányba

5. lépés: Hajvasalás (ha igény, de csak heti 1-szer a frissen mosott és teljesen megszárított hajon, maximum 160-170 fokos vasalóval), éppen csak „átszaladva” a hajunkon (FIGYELEM! A töredezett, gyenge hajat tilos vasalni, mert garantáltan teljesen tönkre tesszük vele a hajunkat!)

6. lépés: Hajszérum (száraz hajon, befejező lépésként)

A hajmaszk használata nyáron nagyon ajánlott, minden egyes hajmosás alkalmával, mert az otthoni hajápolásban a minőségi hajmaszk képes a legmélyebbre hatni a hajunk szerkezetében.

Ha az időd nem engedi a hajmaszk alkalmazását, akkor viszont hajszárítás előtt használj minőségi hajformázó folyadékot (pl. QUICK FIX BLOW-DRY HAJFORMÁZÓ FOLYADÉK), ami biztosítja a hajad megfelelő táplálását és hővédelmét is. SZÖSZÖS, KÓCOLÓDÓ HAJ ESETÉN NAGYON AJÁNLOTT, mert simítja a haj felületét és védőréteggel vonja be a hajszálak külső rétegét, a kutikulát, ami nagymértékben gátolja a haj szöszösödését.

Ha olyan hajproblémával küzdesz, amire nehezen találsz megoldást vagy csak kérdésed van jelen témával kapcsolatban, erre a levélre válaszként írj nekünk és mi ellátunk olyan tanácsokkal, melyek garantáltan a segítségedre lesznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolási tippek
Az oldal tetejére