Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

VÉGE A NYARALÁSNAK, JÖHET A HAJREGENERÁLÁS

Vitaker London | Hungary

7 HAJMENTŐ TUTI TIPP A HAJAD MEGÚJULÁSÁRA  blush

Reméljük, hogy sikerült feltöltődnöd a nyaralásodon és tele vagy energiával. Ha így van, akkor itt az ideje, hogy a pihenés után a hajad regenerálásával is foglalkozzunk.

Tapasztalhattad, hogy nyáron sokkal intenzívebben kell hidratálnod a hajad, vízparti nyaralások alkalmával pedig többet is kell mosnod. Ha némileg oda is figyeltél a nyári igénybevételekre, biztos, hogy így is ráfér a hajadra egy alapos regenerálás, jó kondícióba hozás.
Ehhez adunk most 7 tuti tippet:

#1 Először is érdemes rászánnod 1 órát a hajad otthoni professzionális ápolására egy, a hajtípusodnak és hajállapotodnak megfelelő minőségi hajmentő kúra keretében. Ha még nem tetted meg, érdemes kitöltened az 1 perces hajállapot tesztünketSokat fog segíteni abban, hogy mire van szüksége a hajadnak egy ilyen hajmentő kúra során. További segítséget nyújthat még számodra a hajmentő kúrához a hajtípus szerinti 7 legjobb szettünk is.

#2 A hajmentő kúrának mindenképp legyen része egy intenzív regenerálást és mélyre ható táplálást végző professzionális hajmaszk, amit ezúttal lehetőleg 10 perccel tovább rajta hagysz a hajadon, mint szükséges és akár a fejbőrödre is tehetsz belőle, ha igényli (száraz vagy érzékeny fejbőr esetén ajánlott). Ez lesz most a legértékesebb része az 1 órás hajápolási rutinodnak.  blush

#3 Lehet, hogy máskor nem érsz rá erre, most viszont szánd rá az időt, hogy a hajápolási rutinodban minden lépést odafigyelve, hatóidőket kivárva hajtasz végre. Például 2* végezz samponos mosást, ha máskor csak 1-szer szoktál.

#4 Ha jót szeretnél a hajadnak, ezt a sorrendet kövesd:

  1. Samponozás 2*

  2. Hajmaszk akár több mint 15 percig

  3. Kondicionálás legalább 3 percig

#5 A hajformázás ezúttal alapos, meleg (nem forró) levegővel, növekedési irányban történő hajszárítás legyen, mert így a hatóanyagok eredményesebben beépülnek, a hajszerkezeted jobban bezár (simább is lesz, mert nem veszi fel a környezetéből a nedvességet), a végeredmény pedig egy sima felületű, selymes haj lesz.

#6 hajvégeken szoktak leginkább látszani az igénybevételek, ezért amit javaslunk:

  1. Frissítő hajvég vágás, aminek most igazán itt az ideje.  smiley
    Évente 2* egyébként is mindenkinek ajánlott (minőségi, nem mennyiségi értelemben), mert utána ápoltabb látványt nyújt a hajunk és hosszú távon meg tudjuk előzni, hogy a sérültebb hajszálaink szerkezeti károsodást szenvedjenek, ami hajtöréshez vagy hajhulláshoz vezethet.

  2. Napi 1 percet szánj 1 hónapon keresztül arra, hogy a száraz hajadra (koncentrálva a hajvégekre) minőségi, professzionális hajszérumot használsz. Meg fogja hálálni a hajad az ilyen kúraszerű törődést, mert gyönyörű lesz.  smiley

#7 Mondj NEM-et a hajad túl gyakori kémiai beavatkozásaira.
A hajunk ugyanúgy „nem felejt”, ahogy a bőrünk sem.
Sokan látogatjuk meg nyaralások után a fodrászunkat, hogy hajfestéssel vagy hajszínezéssel frissítse a nyáron kifakult, színét vesztett hajunkat. Részesítsük előnyben a hajszínezést, mert azzal „csak” fizikai beavatkozást (a színezők nem hatolnak be a hajszálba, hanem a keratinfelületen rakódnak le, így színezik be a hajat) végeztetünk a hajunkon, ami kíméletesebb, szemben a hajfestéssel, ami viszont kémiai folyamat (a hajszálak szerkezetén belül változtatja meg a haj színét, áthatolva azok mélyebb rétegeibe), így sokkal jobban roncsolva, dehidratálva a hajunkat. Érdemes kikérni a fodrászunk tanácsát ebben a kérdésben. Jelezzük neki, hogy szeretnénk, ha a szép hajszínünk hosszú távon egészséges hajszerkezettel párosulna.

Minél többet megfogadsz a hajmentő tuti tippjeink közül,
annál elégedettebb leszel az eredménnyel.  heart

A hajmentő tuti tippeken túl abban is tudunk segíteni, hogy minőségi, professzionális hajápolók segítségével állíthasd össze a hajmentő kúrád.

VÁLASZTHATÓ TERMÉKMINTA

A hajtípusodnak megfelelő termékminta szettek választhatók.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolási tippek
Az oldal tetejére