Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 HAJMENTŐ TIPP, HOGY NE LEGYEN SZÁRAZ HAJBÓL TÖREDEZETT

Tudtad, hogy a kezeletlen száraz hajból lesz a töredezett?


Mi indíthatja el ezt a folyamatot?

A LEGGYAKORIBB OKOK:

  1. hosszú időn át fennálló, kezeletlen hajszárazság (leginkább nyár és tél végén)

  2. kémiai kezelések (szőkítés, festés stb.)

  3. hővédelem nélküli, rendszeres forró levegős hajszárítás/hajvasalás

  4. rossz minőségű hajápolók (pl.: lúgos pH-jú samponok)

  5. fizikai hatások (túl gyakori fésülködés, vizes haj törölközővel történő dörzsölése stb.)

  6. hajvégek ápolatlansága: hidratálás hiányában elvékonyodnak a hajszálak, szálkássá, töredezetté válnak a hajvégek, majd felhasadnak, letörnek

OKOS MEGOLDÁS A TUDATOS HAJÁPOLÁS  angel

5 hajmentő tipp száraz, töredezett hajra:

#1. Mennyiség helyett a minőséget válasszuk, mert a hajápolás befektetés, nem kiadás. Tehát ne használjunk alacsony minőségű hajápolókat, alacsony hatóanyag tartalommal, mert tapasztalni fogjuk, hogy nem érünk el vele semmit. Válasszunk inkább 1-2 jó minőségű, professzionális hajápolót az otthoni hajápoláshoz. Tapasztalni fogjuk, hogy alkalmanként kis mennyiség is elegendő lesz, a professzionális hajápolók koncentrált formulája miatt. Nem kell túlzásba vinni a hajmosások gyakoriságát sem (normál esetben a heti 1-2 alkalom elegendő), mert a túlzásba vitt hajápolás is roncsolhatja, száríthatja a hajunkat.

#2. Egy professzionális, intenzíven hidratáló hajmaszk mindig legyen része a hajápolási rutinodnak, mert a hajpakolás mélyre hatolva, a hajszálak szerkezetében képes kifejteni jótékony hatását. Ha a hajad száraz, de még nem töredezett, a legjobb amit tehetsz, ha heti 1 alkalommal felteszel 15 percre egy jól hidratáló/tápláló hajmaszkot a hajadra. Ez az egy alkalom hosszú távon sokat fog jelenteni a hajad jó karban tartásában, hidratálásában. Ha a hajad már töredezett is, akkor tedd ugyanezt, de kúraszerűen minden egyes hajmosás alkalmával használj hajmaszkot, legalább 5 hétig vagy ameddig úgy érzed, hogy a hajad már kellően hidratált.
Ha a fejbőrünk érzékeny, viszketésre hajlamos, akkor a hajpakolásból a fejbőrünkre is tegyünk kis mennyiséget, mert így csökkenthető az irritáció és a professzionális hajmaszkunk így gyulladáscsökkentő hatását is ki tudja fejteni.

#3. Minimum félévente ajánlott egy frissítő hajvég vágás, ami a töredezett hajvégektől is segít megszabadulni, azonban megfelelő ápolás nélkül a probléma rövid időn belül visszatérhet. Ezért a hajápolási rutinod utolsó lépéseként mindig használj a már száraz hajadra professzionális hajolajat, azaz hajszérumot, koncentrálva a hajvégekre, mely a hajunk legsérülékenyebb része. A professzionális minőségű hajszérum, a hajápolás koronája, mert nem csak egész napos védelmet nyújt a hajad számára, hanem azonnal beszívódva táplálja és gyönyörű fényt is ad a számára. A kellemes illata pedig egész napra megadja számodra a luxus érzését, ráadásul a környezeted is el lesz bűvölve tőle.

#4. A legjobb pedig, ha mindezt egy komplett szettben
 használod, ami akár 3 hónapra is elegendő, ha professzionális hajápolókból áll. A professzionális hajápolók ugyanis akár 80%-ban magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezve koncentrált formulájukkal már kis mennyiségben ki tudják fejteni hatásukat.

#5. Mondj NEM-et a hajad túl gyakori kémiai beavatkozásaira.
A hajunk ugyanúgy „nem felejt”, ahogy a bőrünk sem. A szőkítéssel, hajfestéssel járó kémiai folyamatok a hajszerkezetbe hatolva fejtik ki hatásukat, így belülről roncsolva, dehidratálva a hajat. Ha száraz, töredezett a hajad, akkor gondolkozz inkább hajszínezésben, mert az csak a hajszálak felületére ható, fizikai folyamat, így sokkal kímélőbb eljárás, mint a hajfestés.

Az oldal tetejére