Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

?Mire jó egy MINTA HAJÁPOLÁSI RUTIN SEGÉDLET?

A HAJAD IS KÉPES AZ ÚJJÁSZÜLETÉSRE

DE AZ A RUTINODTÓL FÜGG, HOGY VAJON MEDDIG…

Még 2 NAPIG tart a HÚSVÉTI HAJMEGÚJULÁS PROGRAMUNK, aminek keretében 3 értékes ajándékot is szeretnénk adni Neked. Ezek közül az egyik épp a megfelelő hajápolási rutinodat tudja támogatni, professzionális megközelítéssel.

A legértékesebb ajándékunk tehát az a 2 OLDALAS SZÍNES OTTHONI HAJÁPOLÁSI RUTIN MINTALAP, mely fodrászok bevonásával készült és abban lesz nagy segítségedre, hogy az otthoni hajápolásod során mire érdemes odafigyelned. Lényegre törően megtudhatod belőle a legfontosabb tudnivalókat lépésről lépésre a hajmosástól kezdve a hajformázásig. 

Tudtad, hogy mintegy 100 000 szőrtüszővel a fejünkön születünk, amelyek mindegyike be van programozva egy bizonyos hajnövekedési cikluson keresztül?

Nos igen, egy hajszál átlagos életciklusa négy és hét év közé tehető, ezután elhullik és új lép a helyébe. Ez viszont idővel jócskán lelassul, így csak rajtad áll, hogy milyen állapotban tudod megőrizni a hajad minőségét!

A haj növekszik, elhullik, majd új nő a helyére… egy darabig

hajnövekedési ciklus általában négy-hét évig tart, és három fázisa van: az anagén fázis, amikor a haj aktívan növekszik; a katagén fázis, ami egy átmeneti időszak a növekedés és a nyugalmi szakasz között, végül pedig a telogén vagy nyugalmi fázis, amikor a tüsző négy hónapig inaktív, majd a hajszál elhullik, helyébe egy új lép, ami kezdi elölről a ciklust.

De ez csak az első pár periódusra igaz mert, ahogy a haj természetesen elhullik, úgy idővel az anagén fázis lerövidül, az új hajszálak egyre vékonyabbak lesznek, és a tüszők termelése is lelassul. 

Így tehát csak a hajápolási rutinod minőségén és a szokásaidon áll az, hogy ezt a természetes ciklikusságot egészséges mederben tudod-e tartani vagy felgyorsítod illetve, hogy a meglévő hajszálaidat megbecsülöd és ápolod, vagy éppen roncsolod.


A tudatos hajápolási rutin a kulcs

Ha rendszeres olvasója vagy a hírleveleinknek, akkor már biztosan tudod, hogy a megfelelő hajápolás rutin alapja az, hogy tisztában vagy a saját hajállapotoddal és hajtípusoddal. E nélkül még a legkiválóbb hajápolók sem fognak hatékony segítséget nyújtani, hiszen lehet, hogy teljesen más problémát kezelsz, mint amid van. Hogy elkerüld ezt a hibát, töltsd ki ingyenes hajtípus és hajállapot tesztünket, mielőtt vásárolnál!

professzionális hajápolási rutin tehát a hajproblémának és a hajtípusnak megfelelő kezelést és annak rendszeres alkalmazását takarja, ahhoz illő magas minőségű termékekkel, tekintettel az életmódra, életkori sajátosságokra (pubertás, klimax, stb.), évszakokra. A rutinban az egyensúly is kiemelten fontos, a túlzásba vitt kemikália használat pontosan ugyanolyan ártalmas, mintha egyáltalán nem foglalkoznál a hajaddal!

Hogy állsz ezzel a 3 összetevővel?

SAJÁT HAJISMERET + PROFESSZIONÁLIS TERMÉKEK + RENDSZERESSÉG
JÓ RUTIN

A rossz beidegződések a jó rutint is hazavágják

Ha a fentiek már megvannak, érdemes azt is megvizsgálni, hogy a jól felépített, tudatos rutinban, nincsenek-e rosszul beidegződött szokások, melyeken, ha csak egy kicsit is változtatnál, nagy eredményeket érnél el. Hiszen a szép, egészséges és élettel teli fényű haj nagyobb önbizalommal és vonzerővel bír, és hát, ki ne vágyna arra, hogy tudja a receptjét?!

Szemmel látható károkat okozhatsz a hajad állapotában, ha

X minden nap megmosod (még akkor is, ha zsírosodásra hajlamos), mert ezzel csak tovább fokozod a faggyútermelést.
X 
rendszeresen száraz samponozol.

X 
csavargatod vagy fésülöd a vizes hajad.

X 
gyakran forró levegővel szárítod vagy formázod a hajad.

X 
sűrűn váltasz hajszínt.

X 
túl sokáig viseled szorosan a frizurádat kontyban vagy lófarokban.

De akkor mit is kellene tenned?

Próbáld elhagyni vagy legalább mérsékelni ezeket a rossz szokásokat és szerezd meg a 3 ajándékunkat is, amivel pedig segítheted a hajad újjászületését, az ünnepi készülődés közben is.

Az oldal tetejére